Site icon Editia de Dimineata

Premieră la TNB. CASA DE LA ŢARĂ de Donald Margulies. Cu Maia Morgenstern și Marius Manole

Din 9 aprilie, pe scena Sălii Studio, de la ora 19.00, Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă un nou spectacol – „Casa de la țară” de Donald Margulies, „una dintre cele mai structurate și mai reușite piese americane care au ajuns pe Broadway în ultimul deceniu” (TheaterMania). Regia, traducerea şi ilustraţia muzicală sent semnate de un nume de rezonanţă al teatrului românesc contemporan, Claudiu Goga.

Cine e Donald Margulies

Deținător al unui Premiu Pulitzer pentru piesa „Cină cu prieteni”, Donald Margulies, născut în 1954, la New York, este dramaturg, scenarist, profesor de engleză și scriere dramatică la Universitatea Yale.

Piesele sale au fost montate în teatre importante din America, dar și în orașe ca Londra, Beirut, Tel Aviv, Stockholm, Tokio, Mumbai, Berlin, Viena, Sydney, Copenhaga, Paris și București.

Casa de la țară a avut premiera în 2014, la Los Angeles.

Cu o distribuție alcătuită din Maia Morgenstern, Marius Manole, Gavril Pătru, Marius Bodochi, Raluca Aprodu, Maruca Băiașu, Cătălina Mihai, „Casa de la ţară” propune, cu umor, ironie și luciditate, o complicată poveste despre o familie de artiști. „O poveste despre ce trăim atunci când trăim. Ne trăim viața?

Ne trăim cariera? Ne trăim visele? Ne trăim eșecurile? O piesă despre mai multe feluri de a iubi și despre mai multe feluri de a urî, despre forța de distrugere a unui sărut și despre forța de distrugere a lipsei unui sărut. O poveste despre greutatea cuvintelor spuse și despre durerea cuvintelor nespuse, despre prețul succesului și prețul ratării, despre arta pură și arta comercială, despre demonii orgoliului și demonii pasiunii, despre părinți și copii, o poveste despre oameni”.

Titlu cehovian

„Casa de la țară” (un titlu voit cehovian, după cum declară autorul), este o piesă care, „printre alte lucruri ca timpul, frumusețea, vârsta și amintirile, explorează și ideea universală a întoarcerii acasă” – Donald Margulies.

Multipremiatul regizor Claudiu Goga, cu două realizări notabile şi pe scenele TNB, „Jocul ielelor”, în 2007 şi „Nebun din dragoste”, în 2013, revine, de această dată, cu „Casa de la țară” – o piesă despre viaţa din spatele scenei, dar adevăratul său subiect este felul în care membrii unei familii se pot răni unul pe celălalt fără intenţia de o face.

Biletele au fost puse în vânzare pentru primele reprezentaţii ( 10, 16, 17 aprilie și 1 mai 2022.

Vă invităm la Casa de bilete a teatrului sau online pe www.mystage.ro.

Foto Florin Ghioca/TNB

Exit mobile version