Site icon Editia de Dimineata

PREMIERĂ Primul nou-născut care a fost tratat cu canabis

Povestea unui nou-născut care a făcut posibilă o premieră medicală în Marea Britanie.

Oscar Parodi, un băiat nou-născut, a venit pe lume la data de 11 martie la Spitalul Universitar Norfolk şi Norwich (NNUH), prin cezariană de urgenţă. Starea de sănatate a micuțului nu era una corespunzătoare, iar părinţii au luat o decizie importantă pentru a-l salva.

Micuțul a primit o terapie cu canabis, astfel este primul bebeluş din lume care a obţinut acest tratament. Părinții au fost deacord să încerce salvarea micutului cu această terapie.

Oscar s-a născut în mod neaşteptat într-o stare proastă şi a trebuit să fie transferat la unitatea de terapie intensivă neonatală. Mama sa, Chelsea Parodi, a declarat că deşi a fost o decizie grea, a vrut să facă tot ce putea pentru a-şi ajuta băieţelul.

Băiețelul a fost în spital timp de nouă zile şi a fost monitorizat 24 de ore din 24.

Cercetătorii susțin că studiul reprezintă primul pas care ar putea duce într-o bună zi ca un medicament derivat din canabis să fie utilizat în mod obişnuit în îngrijirile neonatale pentru a ajuta bebeluşii cu risc de convulsii şi leziuni cerebrale, scrie digi24.ro.

Este pentru prima dată când un medicament derivat din canabis a fost testat intravenos la copii umani. Se speră că va fi bine pentru prevenirea convulsiilor şi protejarea creierului nou-născuţilor”, spune Prof. Paul Clarke, consultant neonatolog la NNUH.

sursa foto: radiochisinau.md

Exit mobile version