Site icon Editia de Dimineata

Premierul Marii Britanii primeşte oxigen la terapie intensivă, dar nu este pe ventilaţie mecanică

Boris Johnson

Boris Johnson

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit la 27 martie primul lider al unei mari puteri care a anunţat că este pozitiv la coronavirus. Luni seara, veştile despre sănătatea lui au îngrijorat nu doar Regatul Unit. Boris Johson a fost transferat la terapie intensivă.

Iniţial, Boris Johnson a intrat în izolare într-un apartament al reşedinţei oficiale din Downing Street, dar vinerea trecută a anunţat că are în continuare febră.

Duminică, Downing Street a comunicat că, la recomandarea medicului său, prim-ministrul a fost internat în acea seară pentru teste suplimentare.

Transferat la terapie intensivă

Luni după-amiază au venit veşti rele de la Londra. Premierul Marii Britanii era transferat în secţia de terapie intensivă a spitalului St. Thomas în care se află internat, pentru că simptomele de COVID-19 nu doar că nu s-au atenuat, ci s-au agravat.

Medicii au luat măsura ca precauţie, pentru ca, în cazul în care va fi nevoie de suport de oxigen sau ventilaţie mecanică, pacientul să fie deja în secţia potrivită primirii celor mai bune îngrijiri medicale.

Marţi dimineaţă, două surse apropiate şefului Guvernului au declarat că starea premierului nu s-a modificat, relatează Reuters.

Oxigen, dar nu ventilator

Boris Johnson, care a continuat să prezinte simptome persistente de COVID-19 după zece zile de când a fost testat pozitiv la noul coronavirus, a primit oxigen luni şi a fost transferat la secţia de terapie intensivă a unui spital din centrul Londrei.

Biroul premierului a precizat că este vorba despre „o măsură de precauţie pentru cazul în care ar necesita ventilaţie mecanică” şi că premierul primeşte cele mai bune îngrijiri, scrie news.sky.com.

The Guardian citează surse din spitalul St Thomas, care declară că Johnson nu a fost pus pe un ventilator, dar a avut nevoie de 4 litri de oxigen.

Urări din toată lumea

De luni seara, pe adresa premierului sosesc urări de însănătoşire de la liderii lumii şi nu doar, printre aceştia numărându-se şi premierul României, Ludovic Orban, care a postat un mesaj în engleză pe reţeaua de socializare Twitter.

Tot luni seara s-a decis că şeful diplomației britanice, Dominic Raab, îi va ține locul premierului Boris Johnson, aflat la terapie intensivă din cauza coronavirusului.

Marea Britanie va continua să se asigure că planurile premierului Boris Johnson de combatere a pandemiei de coronavirus sunt duse mai departe, a spus Raab, potrivit Reuters.

Cine îl înlocuieşte

Eurosceptic convins și un mare iubitor de box, acesta a fost numit în funcție după ce Boris Johnson a venit la putere în luna iulie.

Dominic Raab este reprezentativ pentru o nouă generație de conservatori care au intrat în Parlament în ultimii 10 ani.

Raab este ”dur și lucid. Nu genul de persoană pe care o poți intimida”, a spus fostul ministru pentru Brexit David Davis.

Fiul unui refugiat evreu ceh care a ajuns în Regatul Unit în 1938 și a murit de cancer când avea doar 12 ani, Dominic Raab a fost crescut de mama sa în religia anglicană.

 

Exit mobile version