Site icon Editia de Dimineata

UPDATE. Premierul Moldovei va cere introducerea stării de urgență în republică

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a declarat că ve cere joi în Parlament introducerea stării de urgenţă în republică pentru o perioadă de 60 de zile, la recomandarea Comisiei Situaţii Excepţionale (CSE), informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

„Astăzi în cadrul CSE am decis recomandarea declarării stării de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 24 februarie 2022. Voi merge astăzi în Parlament pentru a înainta această propunere, în legătură cu situaţia de securitate din regiune şi asigurarea securităţii naţionale. Pentru perioada stării de urgenţă se propune instituirea unui regim special de intrare şi ieşire din ţară, stabilirea regimului special de folosire a spaţiului aerian şi măsuri care să asigure gestionarea fluxurilor migraţioniste şi asigurarea protecţiei persoanelor refugiate din Ucraina’, a anunţat Gavriliţa.

„Fac apel la calm şi asigur că instituţiile statului sunt funcţionale’, a mai spus Natalia Gavriliţa, îndemnându-i pe cetăţenii moldoveni să se informeze din surse sigure.

Spațiul aerian al R.Moldova urmează a fi închis. Un anunț în acest sens a fost făcut de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Ținând cont de situația din regiune, Consiliul Suprem de Securitate (CSS) a recomandat închiderea spațiul aerian al Republicii Moldova. Autoritiatea Aeronautica Civilă va executa recomandarea, spațiul aerian va fi închis începând cu ora 12:00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi”, a scris el.

Ulterior, Guvernul a anunțat că zborurile vor fi redirecționate către Iași, notează deschide.md.

UPDATE

Parlamentul Republicii Moldova a votat introducerea stării de urgenţă pe întreg teritoriul ţării ca urmare a invaziei ruse în Ucraina.

Documentul a fost susţinut de 88 de deputaţi, din partea tuturor fracţiunilor parlamentare, prezenţi în sală, transmit Reuters şi presa de la Chişinău.

Exit mobile version