Site icon Editia de Dimineata

Presa austriacă: Femeile sunt la putere într-o companie de IT din România

Industria IT e dominată de bărbați, mai ales la nivel de conducere. Se întâmplă în Austria, dar și în estul și sud-estul Europei în general.

Dar Simona Pavelescu, CEO High-Tech Systems & Software (htss), companie specializată în furnizarea de soluții software pentru industria sănătății și nu numai, ”e o notabilă excepție în acest peisaj”, remarcă presa austriacă.

Fire News Today notează că Simona Pavelescu nu e singurul model al succesului feminim în vârful aceste industrii. Întregul consiliu de administrație al companiei e format din femei – trei la număr.

Este „cumva atipic, dar diversitatea aduce multe avantaje”, a spus Pavelescu într-un interviu pentru austriecii de la Kurier. Ea are în spate o carieră internațională de succes și a fost cooptată în conducerea companiei în aprilie 2023.

Femeile sunt cu siguranță mai empatice decât bărbații „și își dau seama mult mai bine ce simt angajații”, lucru care chiar contează pentru succesul unei companii.

Faptul că întreaga conducere a htss e formată din femei e o întâmplare, nu ceva planificat, „dar mă bucur foarte mult că s-a întâmplat așa”, a mai afirmat Simona Pavelescu.

Per total, femeile reprezintă 35% în High-Tech Systems & Software.

1.000 de clienți în 11 țări

Htss, care are peste 400 de angajați și sediul în București, are 1.000 de clienți în 11 țări și livrează soluții software pentru firme. Ea oferă sprijin mai ales pacienților, medicilor și farmaciștilor. De asemenea, compania oferă și o platformă educativă de e-learning.

Pavelescu vrea acum să extindă afacerea dincolo de granițele României.

Firma deja cooperează cu companiile românești de asigurări parte din VIG Group (Vienna Insurance Group).

Simona Pavelescu nu a dorit să spună dacă vrea să deschidă o filială și în Austria, dar a remarcat faptul că, la un an de la veto-ul austriac asupra intrării României în Schengen, „asemănările comerciale dintre cele două țări sunt din nou predominante”.

Exit mobile version