Site icon Editia de Dimineata

Președintele Zelenski: ”Ucraina a fost lăsată singură în fața rușilor. Toată lumea se teme”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că în Kiev s-au infiltrat trupe inamice, la o zi după ce Rusia a invadat Ucraina şi s-a apropiat de capitală, informează AFP, preluată de AGERPRES.

„Am primit informaţii că grupuri de sabotaj inamice au intrat în Kiev”, a afirmat preşedintele Zelenski într-o intervenţie video postată pe site-ul Preşedinţiei ucrainene în care cere locuitorilor să fie vigilenţi şi să respecte interdicţia de circulaţie.

„Voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina. Conform informaţiilor pe care le deţinem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul unu, iar familia mea ţinta numărul 2.

În aceeaşi intervenţie video, preşedintele Volodimir Zelenski şi-a exprimat regretul că Ucraina a fost „lăsată singură” în faţa armatei ruse.

„Cine e gata să lupte alături de noi? Nu văd pe nimeni. Cine este gata să ofere Ucrainei garanţia unei aderări la NATO? Toată lumea se teme”, a declarat preşedintele Ucrainei.

Cel puţin 57 de persoane au fost ucise în luptele grele care s-au dat joi, după ce trupele ruse au invadat Ucraina, transmite dpa.

Conform informaţiilor furnizate agenţiei de presă UNIAN de ministrul Sănătăţii Viktor Liaşko, s-au înregistrat 169 de răniţi…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Exit mobile version