Site icon Editia de Dimineata

Prima fabrică de mașini electrice Ford din Europa s-a deschis la Köln

El canciller alemán, Olaf Scholz (izda.) saluda a un empleado en la ceremonia de preapertura del Centro de Vehículos Eléctricos de Ford en la ciudad alemana de Colonia. Al fondo, un Ford Explorer en fase de montaje. La planta de Colonia será el primer Centro de Vehículos Eléctricos de Ford en Europa. Foto: Marius Becker/dpa

Producătorul auto american Ford a deschis luni prima fabrică europeană de mașini electrice în orașul german Köln, producția fiind așteptată să înceapă până la sfârșitul anului.

Acum se lucrează cu prototipuri. Capacitatea uzinei va fi de 250.000 de mașini electrice pe an, relatează agenția de presă DPA.

Compania a investit aproape 2 miliarde de dolari în Centrul EV din Köln.

Bill Ford, președintele executiv al companiei, a numit centrul „începutul unei noi generații de vehicule electrice și de producție curată în Europa”.

Cancelarul german Olaf Scholz a lăudat investiția ca fiind o veste bună pentru Köln și pentru producția de mașini din Germania. Hendrik Wüst, șeful landului Rhenania de Nord Westfalia în care se află Köln, a lăudat și el această mișcare.

Ford este sub presiune, deoarece compania auto a pierdut teren în afacerile europene cu autoturisme. A început târziu producția de vehicule electrice.

Recent, conducerea a anunțat că părți din departamentul său de dezvoltare din Köln vor fi mutate în Statele Unite și personalul va fi redus. La șantierul din Köln, unde Ford este prezent din 1930, 2.300 dintre cei 14.000 de angajați actuali urmează să fie concediați.

Totuși, investițiile în vehicule electrice sunt menite să clarifice faptul că locația va continua să joace un rol important pentru compania americană.

Sursa foto:  Marius Becker/dpa

Exit mobile version