Site icon Editia de Dimineata

Prima olimpiadă de matematică organizată online. Care sunt etapele?

După ce școala s-a mutat în mediul online din pricina creșterii numărului de infectări cu noul COVID-19 în România, s-au luat decizii și în ceea ce privește olimpiadele.

Astfel, prima olimpiadă de matematică digitală va fi organizată de Brio. Aceasta din urmă este prima platformă de teste digitale standardizate adresate elevilor români.

Olimpiada Brio Challenge se va desfășura în intervalul 16 noiembrie 2020 – 31 ianuarie 2021 și se adresează elevilor claselor II-XII. Aceasta va cuprinde trei probe, iar toate aceste probe vor fi online.

Prima etapă a olimpiadei Brio Challenge va fi cea de înscriere (16 noiembrie – 6 decembrie). În această perioadă, elevii vor trebui să își creeze un cont pe www.brio.ro/challenge.

În cea de-a doua etapă (11 – 24 ianuarie 2021) se vor califica elevii care au obținut peste 80 de puncte, urmând ca apoi să treacă printr-o nouă rundă de testare.

În cea de-a treia etapă vor trece cei mai buni zece elevi de la fiecare clasă, care au obținut cele mai bune rezultate, potrivit edupedu.ro. 

Finala va avea loc între 25 și 31 ianuarie și va fi supravegheată video, participanții fiind obligați să aibă activată camera laptopului sau a tabletei.

În data de 3 februarie 2021 se vor anunța câștigătorii. Premiile pentru Campioni constau în câte un iPad Apple și un abonament pe un an – Brio Unlimited -, iar cele pentru Vicecampioni oferă câștigătorilor câte o trotinetă electrică X T și un abonament pe un an – Brio Plus.

Sursă foto: peroz.ro

Exit mobile version