Site icon Editia de Dimineata

Prima țară care și-a făcut monedă virtuală

sursa: playtech.ro

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, speră să rezolve problemele socio-economice ale țării sale cu o nouă monedă virtuală, numită „El Petro”.

Comparativ cu alte monede virtuale, El Petro se bazează pe rezervele petroliere ale țării. Astfel, valoarea criptomonedei va fi asociată cu prețul petrolului țării, iar statul îl va accepta pentru plata impozitelor, contribuțiilor și a altor obligații.

Nicolas Maduro este de părere că moneda El Petro va fi un real succes pentru bunăstarea Venezuelei. Potrivit playtech.ro, moneda virtuală a fost creată pentru trece de sancțiunile financiare impuse de America, dar și pentru a atrage investiții și pentru a genera un nou mecanism de plată pentru bunuri și servicii.

sursa: digi24.ro

Vicepreședinte Venezuelei, Tarek El Aissami, a pornit procesul de pre-vânzare a monedei virtuale. Astfel că, din data de 20 februarie, moneda El Petro este pe piață și poate fi tranzacționată. Spre deosebire de Bitcoin, unde totalul va fi de 21 de milioane de unități, El Petro pornește deja de la 82,4 milioane de unități disponibile.

Atât Maduro, cât și Venezuela per total speră să transforme moneda într-un succes bazat pe creșterea Bitcoin și a altor criptomonede.

Exit mobile version