Site icon Editia de Dimineata

Prima țară din Uniunea Europeană care începe vaccinarea și cu serul chinezesc anti-COVID-19

Ungaria începe imunizarea și cu vaccinul chinezesc, pus la punct de Sinopharm. Este prima țară din Uniunea Europeană care a autorizat serul din China, și tot primul stat comunitar care folosește și Sputnik V, vaccinul rusesc.

Vaccinul chinezesc va fi administrat pacienților de peste 18 ani. Specialiștii ungari susțin că vaccinul anti-COVID din China e mai bun și asigură protecție mai bună decât altele.

Anunţul a fost făcut marţi de Guvernul de la Budapesta pe pagina sa de Facebook cu informaţii privind pandemia de COVID-19.

Executivul conservator al premierului Viktor Orban, care a criticat lentoarea cu care UE le-a distribuit vaccinuri anticoronavirus ţărilor membre, a fost primul din blocul comunitar care a cumpărat şi autorizat vaccinuri din Rusia şi China care nu au fost aprobate încă de Bruxelles.

Ungaria a anunţat în ianuarie că a ajuns la un acord cu Sinopharm pentru cumpărarea a cinci milioane de doze de vaccin, amintește agerpres.ro.

Site-ul koronavirus.gov.hu a publicat luni informaţia potrivit căreia până acum au fost vaccinate 453.457 de persoane, dintre care 201.005 au primit deja a doua doză, scrie hirado.hu. Vaccinarea persoanelor cele mai vârstnice care au fost programate se află în curs la punctele de vaccinare din spitale (cu vaccinuri Pfizer şi Sputnik), în timp ce medicii de familie continuă vaccinarea persoanelor cu boli cronice, în vârstă de până la 60 de ani (cu vaccin AstraZeneca). În curând va începe şi administrarea vaccinului Sinopharm din China, se precizează pe site.

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Exit mobile version