Site icon Editia de Dimineata

Primăria va planta 170.000 de copaci. Primăria Parisului…

Primăria Parisului intenționează să planteze peste 170 de mii de copaci în următorii patru ani. Aceștia vor deveni insule de răcoare în fața consecințelor încălzirii climatice.

Primăria din Paris a hotărât să planteze mai mulți copaci în tot orașul. Și asta, pentru că, în sfârșit, edilii au conștientizat că arborii nu numai că împrospătează aerul, dar contribuie la scăderea temperaturii, aduc puțină răcoare. Franța se pregătește pentru un nou val de caniculă care se va instala până la sfârșitul săptămânii în întreaga țară.

În zilele caniculare, temperatura aerului crește atât de mult la Paris încât orașul începe să semene cu deșertul.

Orice oază de vegetație schimbă imediat cu câteva grade senzația de cuptor creată de clădiri și de asfaltul încins.

Organizațiile de Mediu au atras de multe ori atenția primăriei că tăierea unor copaci ajunși la maturitate și înlocuirea acestora cu spații destinate unor parcuri sau grădini nu ajută la combaterea secetei, iar speciile tinere nu au aceeași eficiență în lupta împotriva radiațiilor.

Parisul se numără printre capitalele cu cele mai puține spații verzi. Parcurile și grădinile din Paris reprezintă doar 10% în comparație cu Londra unde acest procent este de 33% sau Oslo cu 68%.

Exit mobile version