Site icon Editia de Dimineata

Primul județ din România în care masca devine OBLIGATORIE în locuri publice. Decizia, în vigoare de miercuri dimineață

Este premieră națională în pandemie. Masca devine obligatorie, de miercuri, în toate localitățile din județul Argeș, după ce autoritățile au ajuns să raporteze 100 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi. Și programul teraselor va fi restricționat, a anunțat, marți, prefectul de Argeș, Emanuel Soare, conform Mediafax.

Excepție: copiii sub 5 ani

În ședința de marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeș a decis că masca de protecție este obligatorie, de miercuri dimineață, pentru toți locuitorii și în aer liber, acolo unde sunt mai mult de două persoane. Excepție vor face copiii sub 5 ani.

De asemenea, au fost luate măsuri speciale și pentru transportul în comun. Astfel, un autobuz nu va pleca din stație dacă nu au mască toți pasagerii, iar oamenii nu vor avea voie să stea în picioare, ci doar pe scaune.

Emanuel Soare a spus, la finalul ședinței, că o altă regulă decisă este aceea ca evenimentele private să se desfășoare până la orele 22:00 în timpul săptămânii, iar până și până la ora 23:00 în weekend.

Exit mobile version