Site icon Editia de Dimineata

Primul magazin destinat refugiaților din Ucraina. Articolele sunt oferite gratuit, în limita a 10 produse

Premieră națională la Suceava. Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava se implică în continuare în acordarea sprijinului, în diferite forme, refugiaților din Ucraina care tranzitează județul Suceava sau poposesc aici în așteptarea încetării războiului în țara natală. De această dată, universitarii s-au organizat și au reușit să amenajeze un magazin în incinta Observatorului Astronomic, destinat refugiaților care locuiesc în zonă, scrie obiectivdesuceava.ro.

În magazin, refugiaţii stabiliţi temporar în zonă găsesc mâncare, articole de igienă sau îmbrăcăminte.

Orice refugiat poate veni aici și să aleagă din sutele de haine, încălțări, jucării, conserve și alte alimente neperisabile. Toate sunt oferite gratuit, în limita a 10 produse.

Magazinul gratuit face parte din strategia de ajutorare a refugiaților pe care Universitatea din Suceava o aplică deja de o lună.

Magazinul este deschis sâmbăta și duminica și nu doar pentru refugiații ucraineni, ci și pentru românii nevoiași.

”Magazin pentru refugiaţii din zona Sucevei la Observatorul Astronomic al USV. Pe lângă distribuirea ajutoarelor către Ucraina şi către centrele de refugiaţi din Suceava şi Botoşani, am deschis în cadrul Observatorului Astronomic al USV şi un magazin pentru refugiaţii care locuiesc în zonă, cu programul 12-16 (inclusiv sâmbăta şi duminica). Aceştia pot alege ZILNIC câte 10 produse de la acest centru pe baza documentelor ce atestă statutul lor”, a informat prorectorul Mihai Dimian.

Sursa foto: obiectivdesuceava.ro
Exit mobile version