Site icon Editia de Dimineata

Primul primar român din Spania a fost premiat de ambasadorul României în Regatul Spaniei

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, a premiat primul primar român din Spania, Aurel Truţă.

Premiul este în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru implicarea activă în dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor româno-spaniole şi a dezvoltării sentimentului de cetăţenie europeană.

Ambasadorul României a subliniat importanţa de a recunoaşte meritele celor care prin sacrificii, curaj şi viziune au reuşit în viaţă şi alături de mulţi alţi conaţionali de bună-credinţă fac cinste numelui de român, notează agerpres.ro.

Aurel Truţă – a afirmat George Bologan – nu este dintre cei care se pun în tribune să cârcotească, este cel care a avut temeritatea să coboare în teren, să dovedească cu pasiune că atunci când ai un sistem de valori poţi să reuşeşti calificarea. Normalitatea în Uniunea Europeană se defineşte şi prin acest exemplu, de a avea sentimentul de cetăţeni europeni în orice stat membru ne-am afla şi de a nu ne uita originile şi obligaţia morală de a ne face respectaţi prin noi înşine. Meritele, a adăugat ambasadorul, trebuie recunoscute dacă nu dorim să avem o societate depresivă şi deviantă în care reflexele normalităţii riscă să dispară„.

sursa foto: adevarul.ro

Exit mobile version