Site icon Editia de Dimineata

Primul sportiv român calificat pentru Jocurile Olimpice Paris 2024

România a pus pe lista delegației olimpice care va merge la Paris în 2024, primul sportiv, informează Eurosport.

Este vorba de maratonista Delvine Relin Meringor (30 de ani, născută în Kenya). Legitimată la Steaua și antrenată de Valentin Anghel, Meringor a primit în 2021 cetățenia română.

„România este acum țara mea și sunt fericită de alegerea făcută. La clubul Steaua toată lumea este drăguță cu mine și sunt ajutată de fiecare dată când e nevoie. Voi da totul.. Sper să fac concursuri cât mai bune și să obțin medalii la competițiile importante ce vor urma. Principalul obiectiv rămâne concursul olimpic de la Paris”, declarat Meringor pentru site-ul oficial al Stelei, csasteaua.ro.

Maratonul de la Bercelona

Concurența la maratonul de la Barcelona a fost una acerbă. 3.600 de participanți au luat startul în proba feminină și 11.600 în cea masculină!

Sportiva Delvine Relin Meringor a terminat pe locul trei Maratonul de la Barcelona, cu 2h.20:48, al doilea timp din istoria probei în România, realizând astfel baremul de participare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Cursa a fost câştigată de Zeineba Yimer Worku (Etiopia), cu 2h.19:44, iar pe poziţia a doua s-a clasat Selly Chpeyego (Kenya) cu 2h.20:04.

Delvine Relin Meringor a câștigat, anul trecut, medaliile de aur în probele de 5.000 m și 10.000 m, la Campionatele Naționale ale României de la Târgu Jiu. Delvine a câștigat în 2019 semimaratonul București, ea deținând de atunci și recordul competiției.

Exit mobile version