Site icon Editia de Dimineata

Primul test de respirație pentru Covid-19, autorizat în SUA

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite a autorizat primul dispozitiv care poate detecta virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala Covid-19, în probele de respirație.

Testul de respirație pentru Covid-19, numit InspectIR, are dimensiunea unui bagaj de mână și poate fi utilizat în cabinete medicale, spitale și corturi mobile de testare, se arată într-un comunicat FDA, informează people.com.

Testul, care poate oferi rezultate în mai puțin de trei minute, trebuie efectuat sub supravegherea unui furnizor de servicii medicale licențiat, spune comunicatul FDA.

Dr. Jeff Shuren, directorul centrului FDA pentru dispozitive de sănătate și radiologie, a numit dispozitivul „încă un exemplu de inovație rapidă în diagnosticarea Covid-19“.

Conform FDA, dispozitivul a identificat cu o precizie de 91,2% probele de testare pozitive, și cu o precizie de 99,3% probele de testare negative.

“Se așteaptă ca InspectIR să poată produce în jur de 100 de instrumente pe săptămână, care pot fi utilizate fiecare pentru a evalua aproximativ 160 de probe pe zi.

La acest nivel de producție, capacitatea de testare cu ajutorul testului de respirație InspectIR Covid-19 este de așteptat să crească cu aproximativ 64.000 de probe pe lună“, conform comunicatului FDA.

Exit mobile version