Site icon Editia de Dimineata

Primul tren de noapte Bruxelles-Berlin se pune în mișcare vineri seară

După un test drive reușit, primul tren de noapte al European Sleeper va pleca vineri seară de la Bruxelles spre Berlin de la Gare du Midi, a anunțat compania, citată de Ziarul de Belgia.

Trenul se pune în mișcare vineri, la ora locală 19:22, și va ajunge la Berlin a doua zi dimineață, în jurul orei 09:00. Garnitura trece prin Anvers și Amsterdam.

“Acest serviciu este un prim pas important în construirea unei rețele mai extinse de trenuri de noapte în Belgia și Țările de Jos”, potrivit companiei European Sleeper.

În ultimele luni, disponibilitatea vagoanelor de dormit s-a dovedit a fi cea mai mare provocare. Serviciul dintre Bruxelles și Berlin va fi asigurat cu vagoane închiriate, dar European Sleeper „va investi, în curând, în propriile vagoane, cu mai mult confort și mai multe opțiuni de intimitate.”

Se poate călători în diferite moduri: un vagon de dormit (inclusiv baie proprie și un birou), în compartimente (de la 100 EUR) sau în vagoane deschise (de la 70 EUR). Femeile pot opta, de asemenea, să doarmă într-un compartiment destinat exclusiv femeilor. Cușetele sunt deja complet rezervate până în octombrie.

Compania menționează și alte destinații integrate cu servicii de cușetă pentru a extinde opțiunile de călătorie pe calea ferată continentală: între Londra și Berlin (cu conexiune Eurostar la Bruxelles); Paris și Berlin (conexiunea Thalys la Bruxelles), Bruxelles și Varșovia (prin conexiunea EuroCity la Berlin). Din 2024, traseul trenului de noapte Bruxelles-Berlin se va extinde până la Dresda, apoi până la Praga, ca destinație finală.

Mai multe informații și bilete pot fi găsite pe site-ul European Sleeper.

Exit mobile version