Site icon Editia de Dimineata

Probabil cel mai fericit om din lume: de 25 de ani trăiește doar în croaziere

Este visul oricui. Libertate totală și o viață fără griji. Doar răul de mare s-ar putea să dea unele bătăi de cap, însă nu toți sunt obligați să tânjească după stilul de viață dus de Mario Salcedo, poreclit Super Mario.

Până în 1997, Salcedo a dus o viață oarecum normală. A fost manager financiar, a adunat suficient de mulți bani, iar la împlinirea vârstei de 48 de ani a decis că e suficient.

Și-a dat demisia de la o multinațională și a început să trăiască pe vase de croaziere de lux. Doar o dată la câteva săptămâni ajunge și pe uscat, la portul din Miami, doar pentru a se îmbarca pentru următoarea croazieră.

De peste 20 de ani este loial companiei Royal Caribbean, care l-a și premiat recent pentru loialitatea sa. În ultimii 25 de ani a bifat 1050 de croaziere și a petrecut peste 7300 de nopți pe mare.

Partea proastă este că între timp s-a înstrăinat de rude și prieteni, scrie 20min.ch.

“Când aveam 20 și ceva de ani, mi-am promis că o să lucrez doar până la varsta de 45. Știam încă de atunci că vreau să îmi petrec restul vieții pe un vas de croazieră. Pe atunci lucram fără oprire. Aveam vacanță doar două săptămâni pe an. Acum mă simt mult mai bine. Nu am fost niciodată bolnav de când sunt în croazieră”, spune Salcedo.

Munca nu a abandonat-o însă complet. În fiecare dimineață își pregătește biroul improvizat la piscină, își scoate laptopul și manageriază portofoliul de investiții al unor clienți foarte bogați. Apoi fumează și se relaxează, iar seara consumă câteva cocktailuri în compania pasagerilor.

Când se încheie croaziera se întoarce pentru câteva ore în locuința sa din Miami, pentru a face schimb de valize. Hainele folosite trebuie spălate și călcate de cineva, in timp ce el ia o valiză nouă cu haine noi și se îndreaptă către următoarea croazieră.

Toată distracția îl costă pe cubanez aproximativ 6000 de dolari pe lună.

“Chiar dacă întâmpin anumite probleme să stau în picioare pe uscat, mă simt un om binecuvântat”, a încheiat bărbatul de 73 de ani.

Exit mobile version