Site icon Editia de Dimineata

Proiect educațional inedit, demarat de Muzeul Bucovinei din Suceava

universulargesean.ro

În perioada vacanței școlare intersemestriale, Muzeul Bucovinei, din Suceava, derulează proiectul educațional ‘‘Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris’‘, devenit deja tradiţional.

Activităţile se vor desfăşura în vacanţa intersemestrială, în perioada 4 – 8 februarie 2019, şi se adresează copiilor din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a din Suceava care doresc să călătorească în timp pentru a cunoaşte istoria scrisului şi a instrumentelor de scris, care sunt curioşi să încerce scrierea din documentele medievale, să experimenteze diverse ustensile şi suporturi de scris, să-şi îmbunătăţească îndemânarea caligrafică, să petreacă „vacanţa altfel – la muzeu”.

Șeful Biroului Educaţie, Marketing, Comunicare, Iuliana Roşca a arătat că, în cadrul activităţilor, elevii se vor familiariza cu noţiuni despre istoria şi evoluţia scrierii şi a instrumentelor de scris şi vor experimenta scrierea pe hârtie specială (pergament, hârtie natur), utilizând instrumente de scris precum tocul sau pana.

”Îndrumaţi de specialiştii muzeului, copiii vor crea semne după care vor dezvolta litere şi vor decora majuscule – iniţiale stilizate, ca în vechile documente existente în colecţiile muzeului. De asemenea, copiii vor vedea şi o mini-expoziţie cu instrumente de scris din colecţia Muzeului de Istorie Suceava. Într-o manieră creativă, prin intermediul activităţilor interactive, muzeul propune copiilor o întoarcere în timp, la scrierea caligrafică, scrierea decorativă, care va transforma literele şi cuvintele în adevărate opere de artă (…) Scopul proiectului este promovarea şi cunoaşterea patrimoniului cultural deţinut de Muzeul Bucovinei, prin facilitarea accesului elevilor la activităţi de învăţare nonformală legate de istorie, dezvoltarea abilităţilor în domeniul caligrafiei, stimularea elevilor spre creativitate şi recreere educativă”, a spus Roşca.

Înscrierea participanţilor se face pe baza fişelor de înscriere, în limita locurilor disponibile, având dată limită 31 ianuarie. La atelier se pot înscrie maxim de 20 participanţi/zi, iar ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii, contra unei taxe în valoare de 3 lei/copil/ zi de participare sau 10 lei pentru toate cele cinci zile de atelier.

Exit mobile version