Editia de Dimineata

Proiect inedit de Centenar: 100 de oameni vor pleca într-un marș spre Alba Iulia

100 de participanți vor pleca într-un marș spre Alba Iulia cu căruțele și vor reconstitui un traseu de 238 de kilometri parcurs de cei care au participat la Marea Adunare Naţională de la 1 Decembrie 1918. Plecarea va avea loc pe 25 noiembrie din comuna Vâlcele, coloana urmând a străbate cinci județe.

Cei 100 de oameni care vor merge spre Alba Iulia sunt reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din zona Vâlcele-Araci-Hăghig-Sfântu Gheorghe, din zona Voineşti-Zăbala-Covasna-Zagon, din zona Întorsura Buzăului-Sita Buzăului-Barcani şi din zona Valea Mare-Dobârlău, iar aceştia vor lua cu ei, printre altele, un steag tricolor sfinţit duminica trecută de PS Andrei, episcopul Covasnei şi Harghitei.

Marşul este organizat de Prefectura Covasna şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Covasna, în parteneriat cu mai multe organizaţii non-guvernamentale din judeţ, a primăriilor implicate şi a Prefecturilor Braşov, Sibiu, Mureş şi Alba şi este finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Traseul marșului va fi următorul:

DN13E : Vâlcele – Feldioara

DN13  : Feldioara- Pădurea Bogății – Valea Bogății – Rupea Gară – Homorod – Albești – Sighișoara

DN14 : Sighișoara – Daneș – Copșa Mică

DN14B: Copșa Mica – Blaj – Sântimbru

DN 1: Sântimbru – Alba Iulia

Citiți articolul integral: AICI

Exit mobile version