Site icon Editia de Dimineata

Proiect inedit: O echipă de robotică promovează educaţia STEAM în şcolile din mediul rural

Educaţia STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) este un domeniu fascinant, dar prea puţin integrat în sistemul nostru de învăţământ. Modus Vivendi, echipa de robotică a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea, ca promotor al acestui tip de educaţie, îşi doreşte să ofere şi elevilor din şcolile din mediul rural şansa de a descoperi ce înseamnă domenii precum robotica, programarea şi proiectarea 3D.

Proiect iniţiat de Modus Vivendi, „Caravana Modus” se desfăşoară în perioada ianuarie – mai 2023 în cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială nr. 2 Livada, Şcoala Gimnazială nr. 1 Husasău de Tinca, Şcoala Gimnazială nr. 2 Talpoş.

Această iniţiativă face parte dintre cele 10 proiecte care au câştigat finanţare prin Fondul Ştiinţescu Oradea, program al Fundaţiei Comunitare Oradea, menit să promoveze ştiinţa în rândul copiilor şi al tinerilor din Bihor, scrie Bihoreanul.

În cadrul „Caravanei Modus”, elevii din şcolile partenere vor participa la ateliere de utilizare a kiturilor de robotică Micro:Bit, de proiectare 3D şi programare.

Ei vor învăţa ce este un kit de robotică, cum poate fi folosit şi programat, dar vor obţine şi abilităţi de proiectare 3D cu ajutorul unei platforme specifice de învăţare, precum şi de utilizare a unei imprimante 3D. Aceste ateliere vor fi susţinute de către elevii mentori, membri ai echipei de robotică Modus Vivendi, precum şi de către profesorii lor coordonatori.

Prin acest proiect, dorim să le oferim elevilor participanţi posibilitatea accederii în ciclul liceal la şcoli care să le ofere o şansă cât mai bună înspre o viitoare orientare în carieră şi obţinerea unui loc de muncă. De asemenea dorim să dotăm şcolile partenere cu kituri de robotică Micro:Bit.

Pentru a putea observa parcursul proiectului, echipa de proiect propune o cronică, precum şi fotografii din cadrul atelierelor şi activităţilor incluse în proiect, care se găsesc pe pagina de Facebook RO061 Modus Vivendi.

Exit mobile version