Site icon Editia de Dimineata

Proiect unic la nivelul Germaniei: Prima grădiniță ortodoxă a fost inaugurată de români, în Leipzig

Parohia românească „Sfântul Gheorghe” din Leipzig a inaugurat prima grădiniță ortodoxă din Germania, cu o slujbă de sfințire oficiată de Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

La eveniment au participat credincioșii din comunitate, clerici români din Germania și Austria, ambasadorul României în Germania, precum și alte oficialități.

IPS Serafim a spus că nu era unul dintre scopurile Mitropoliei construirea primei grădinițe ortodoxe din întreaga Germanie, dar acest lucru a venit ca „o binecuvântare a lui Dumnezeu”, scrie basilica.ro.

Grădinița are o capacitate de 105 locuri și este un proiect unic în Germania.

„Este o inițiativă de pionierat care sper să inspire și alte comunități românești. Este prima grădiniță română ortodoxă de pe teritoriul Bavariei și care oferă pregătire în sistem Montessori, în același timp în limbă germană și limbă română. Deja sunt 4 sau 5 copii prezenți aici și mai sunt anunțați de luna viitoare încă 6 copii”, a menționat Adriana Stănescu, ambasadorul României în Germania.

„Ne aflăm la 20 de ani de la înființarea Parohiei ortodoxe române ‹Sfântul Mare Mucenic Gheorghe›. A fost o perioadă foarte dificilă la început. Majoritatea parohiilor din diaspora nu beneficiază de o biserică proprie. A durat 2 ani și jumătate să găsim o biserică cu multă verdeață pentru a crea un mediu pentru copii”, a precizat preotul paroh Ioan Forga.

Instituția educațională a fost construită începând cu anul 2021 în curtea Parohiei românești „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din orașul Leipzig.

În orașul Leipzig și împrejurimi trăiesc aproximativ 10.000 de români.

Sursa foto: Trinitas TV

Exit mobile version