Site icon Editia de Dimineata

Provizii de lumânări și lanterne. ”Nu excludem să deconectăm oraşe sau sate în totalitate de la energia electrică”

Criza de curent și teama de raționalizarea energiei electrice din Republica Moldova determină cetățenii să facă provizii de lumânări, lanterne, candele și gaz lampant, transmite TV8.

Republica Moldova trece prin cea mai profundă criză energetică de la obţinerea independenţei, în 1991, declară vicepremierul moldovean Andrei Spînu, într-un interviu acordat AGERPRES.

Potrivit acestuia, actualul deficit de energie este atât de mare încât autorităţile iau în calcul şi cele mai negre scenarii, printre care şi deconectarea totală a unor localităţi.

Andrei Spînu vorbeşte despre efectele grave ale războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova, subliniind că populaţia moldoveană resimte urmările conflictului generat de forţele armate ruse aproape la fel ca ucrainenii.

Comercianții din piața centrală a Chișinăului au confirmat creșterea cererii de lumânări și de lanterne, care a provocat și scumpirea acestor produse.

Comercianții spun că n-au avut de mult atâția cumpărători. Ei declară că în ultimele zile numărul celor care vin să cumpere lanterne, lumânări, candele, dar și gaz lampant, a crescut considerabil. A crescut și prețul acestor mărfuri- cu circa 20 la sută.

Unii consumatori sunt liniștiți, în special cei care își amintesc deconectările de la finele anilor 90, când curentul electric era livrat pe ore. Iar concluzia este că vor depăși criza energetică și de această dată, la fel cum a fost și atunci, scrie tv8.md.

 

Exit mobile version