Site icon Editia de Dimineata

Provocarea lui Andrei: Donați cărți pentru bibliotecile rurale

O nouă ediție a „Provocării lui Andrei – donează o carte!” a fost lansată pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale și ziua de naștere a poetului nostru național, Mihai Eminescu.

Acțiunea este organizată în special pentru bibliotecile bihorene din mediul rural. Astfel, prin „Provocarea lui Andrei”, elevul Andrei Popovici de la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea dorește să completeze fondul de carte al bibliotecilor din mediul rural, dar și să sprijine școlile care doresc să înființeze o bibliotecă.

Adolescentul a lansat noua ediție a acțiunii printr-o înregistrare video postată pe pagina de Facebook a campaniei.

Andrei Popovici va începe să colecteze cărți donate pe 25 ianuarie. Cutii pentru cărți vor fi puse în școlile din Oradea, dar și la papetăria Mona, de pe strada Meșteșugarilor nr. 73, iar toate volumele vor ajunge apoi în mâinile elevilor bihoreni din mediul rural, scrie Bihoreanul.

De data aceasta, inițiatorul campaniei a gândit și o perioadă de înscrieri, pentru bibliotecile rurale sau școlile de la țară care vor să înființeze o bibliotecă. Dacă vor să primească volumele pe care Andrei le va strânge în Oradea, trebuie să trimită o scrisoare de intenție la adresa provocarealuiandrei@gmail.com.

„Mesajul trebuie să conțină numele beneficiarului propus, persoana și datele de contact, precum și câteva rânduri, în care să se motiveze de ce doresc acest lucru”, a transmis Andrei. Data limită pentru înscrieri este 24 ianuarie.

Elevul din Oradea își dorește ca această ediție a campaniei să se încheie pe 15 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, când speră că va putea preda cât mai multe cărți bibliotecii rurale pe care o va alege ca beneficiar.

„Consider că încurajarea lecturii prin implicarea voastră, a tuturor, duce la crearea de noi perspective în viața tuturor. Vă aștept alături de mine!”, a spus adolescentul.

Andrei Popovici a organizat prima campanie de strângere de cărți pentru copii în 2021, când a reușit să adune 1.200 de cărți, pe care apoi le-a donat către două biblioteci de la țară.

Adolescentul a mai inițiat un program civic: a început să-și amenajeze o mini-grădină de legume în fața blocului, îndemnându-și și colegii de clasă și de școală să facă la fel, pentru a nu irosi zone verzi importante din oraș.

Exit mobile version