Site icon Editia de Dimineata

Provocările dreptului internațional, dezbătute la Young Ambassador Forum. Bilanțul evenimentului, făcut de organizatori

ONG-ul studențesc Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP România) a derulat în perioada 20-25 mai 2019, proiectul internațional Young Ambassadors Forum 2019 (YAF), aflat sub egida comunității International Affairs din cadrul organizației.

Ediția de anul acesta, intitulată “Defending and being defended in the 21st century: Freedom as the supremacy of human rights”, a adus o serie de conferințe, training-uri, workshop-uri și simulări referitoare la crizele umanitare globale inerente dinamicii globale a secolului al XXI-lea.  Proiectul a avut ca scop ca în perioada 20-25 mai 2019 să informeze și să familiarizeze 40 de participanți, atât din România, cât și din afara țării, cu ansamblul tematic propus.

Young Ambassadors Forum 2019 (YAF) este un proiect care aduce în prim-plan imersarea tinerilor pasionați de cadrul politic actual în problematica dreptului internațional umanitar și a advocacy-ului într-un context multicultural. Astfel, toate cele șase zile de proiect au oferit  participanților o serie de activități, conferințe, work-shop-uri, seri de socializare și vizite de studiu, printre care se numără: diverse simulări care să antreneze atât cunoștințele de drept internațional umanitar ale participantilor, cât și creativitatea lor în raport cu fluiditatea domeniului abordat, variate training-uri și workshop-uri facilitate de Crucea Roșie Română.

Cu atât mai mult, participanții YAF au experimentat și o activitate de tip Living Library susținută de către Delegații de Tineret ai României la a ONU și UE, antrenându-și astfel componenta de tineret activ în scena teatrului dreptului umanitar.

Deschiderea evenimentului a avut loc pe 20 mai în cadrul Ministerului de Afaceri Externe, instituție publică sub patronajul căreia se află asociația studențească, urmând ca, în restul zilelor, să se desfășoare în locații special amenajate pentru cerințele proiectului.

În cadrul festivității de deschidere au fost prezenți Excelențele Sale Doamna Magdalena GRIGORE, Secretar de Stat din cadrul Ministerului de Afceri Externe, Domnul Manuel LARROTCHA PARADA, Ambasador al Spaniei în România, Domnul David SARANGA, Ambasador al Israelului in Romania; Pieter BULT, Reprezentant UNICEF România; Francesca-Maria CRISTEA, Delegat de Tineret la Uniunea Europeană și Aurelian MOHAN, Delegat de Tineret la Națiunile Unite.  În cadrul primei zile de proiect a avut loc, de asemenea și o seară de Diplomatic Reception, în cadrul căreia au participat peste 15 ambasadori și reprezentanți ai ambasadelor din România.

Citiți și: Ambasadorii, față în față cu tinerii pasionați de drept internațional. Ce planuri au organizatorii Young Ambassadors Forum

Restul celor șase zile de proiect au continuat să aducă activități și întâlniri unice participanților cu o serie de ambasadori, doctori în Relații Internaționale și Drept Internațional Umanitar, precum și personalități din lumea Advocacy-ului și activismului civic.

”Young Ambassadors Forum a fost de la început un proiect ambițios pentru care am știut că va trebui să dau dovada de profesionalism sș implicare. Pot spune că mi-a deschis o portiță către mai multe pasiuni: organizarea de evenimente, dreptul internațional umanitar, diplomația și mi-a dat ocazia să mă dezvolt, să capăt experiență și să mă distrez în același timp. Fericirea resimțită când proiectul a prins viață și a marcat mai departe alți oameni a fost una inimaginabilă, iar acest proiect a setat pentru mine un standard ridicat la care voi încerca să ajung mai departe în toate planurile pe care mi le propun.”, ne-a declarat Teodora Lianu, Marketing and Business Development Officer for YAF.

Exit mobile version