Site icon Editia de Dimineata

Putin a rămas fără ouă, și își cere scuze. Dar ia din Kazahstan

Rusia a rugat Kazahstanul să își crească oferta de ouă pusă la dispoziția comercianților ruși în contextul penuriei din țară, a precizat un reprezentant al guvernul kazah.

Guvernul de la Astana a precizat într-un comunicat de presă problema ridicată de Moscova și a spus că a trecut la soluționarea ei.

Prețul ouălor a crescut în Rusia cu peste 40% în 2023, guvernul condus de Mihail Mișustin anunțând că va scuti peste 1,2 miliarde de ouă de taxele de import în prima jumătate a acestui an pentru a remedia situația.

Putin și-a cerut scuze pentru penuria de ouă din Rusia

Circa 1,2 miliarde de ouă vor fi scutite de taxele vamale în prima jumătate a anului 2024.

Chiar președintele Vladimir Putin a fost interpelat cu privire la acest subiect, devenit național, în timpul conferinței sale de presă maraton de la sfârșitul anului.

O pensionară a fost prezentată stând la masa din bucătăria sa și adresându-se președintelui printr-o legătură video. Ea s-a plâns că prețurile la ouă, piept de pui și aripioare au crescut vertiginos. „Vladimir Vladimirovici, aveți milă de pensionari! Nu primim milioane de euro la pensii. Rezolvați această problemă – nu avem la cine să ne adresăm”, a spus ea conform Reuters.

„Îmi cer scuze pentru acest lucru, dar acesta este un eșec al activității guvernului… Promit că situația va fi corectată în viitorul apropiat”, a răspuns Putin.

 

Exit mobile version