Site icon Editia de Dimineata

“Putin l-a numit pe Steven Seagal ministru al Apărării”

Dacă pare prea hilar să fie adevărat, probabil chiar nu este. Calculul acesta nu a fost însă făcut de mai multe instituții media din Iran care au preluat informația și “au tras cu șut la poartă”.

La începutul acestei săptămâni, pe Twitter au apărut informații potrivit cărora Vladimir Putin ar fi venit cu un înlocuitor pentru ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu – și că acesta ar fi nimeni altul decât starul de la Hollywood și expertul în aikido Steven Seagal, scrie Sky News.

Postările erau în mare parte ironice – un răspuns la tentativa de revoltă și la speculațiile că Șoigu ar putea fi demis – și au apărut pe Twitter, Reddit și Telegram.

Lumea se amuza, la fel cum au făcut-o și pe rețelele noastre sociale. Ați văzut cu toții avalanșa de meme.

Însă un număr mic de ziare iraniene pare să fi crezut postările, deoarece a distribuit știrea pe site-urile lor și pe canalele Telegram. Ba mai mult, acestea au făcut referire la Sputnik ca sursă.

S-a ajuns chiar în situația ca reprezentantul actorului să declare că afirmația este falsă și că actorul nu se așteaptă să primească postul.

După o vreme, articolele au fost retrase din media iraniene.

Nu înainte ca unele postări pe Twitter să vină cu altă trăsnaie, la fel de imaginară – Federația Ucraineană de MMA l-a propus pe Van Damme Ministrul al Apărării în Ucraina.

Trucaj foto – Bloomberg

Exit mobile version