Site icon Editia de Dimineata

Qatarul avertizează fanii LGBT înaintea Mondialului 2022: ”Nu veniți să insultați o întreagă societate!”

Autoritățile din Qatar i-au avertizat pe susținătorii cauzei LGBT, cu aproape șapte luni înainte de Cupa Mondială de fotbal din 2022. Nu vor fi permise demonstrații pe stadioanele emiratului, scrie Ouest France.

Abdullah Al Ansari, șeful Securității pentru Cupa Mondială din 2022, a oferit detalii despre condițiile de primire pentru suporterii LGBT.

După ce a asigurat că toți suporterii vor fi în siguranță, în timpul Cupei Mondiale 2022 din Qatar din 21 noiembrie până în 18 decembrie, autoritățile țării au spus că membrii comunității LGBT ar trebui să evite să dea semne ale apartenenței lor sexuale în public.

„Nu veniți să insultați o întreagă societate”

„Dacă un suporter flutură un steag curcubeu pe stadion și acesta i se va lua, nu va fi pentru că vrem să-l jignim, ci pentru a-l proteja. Dacă nu o facem, un alt spectator l-ar putea ataca”, a spus Abdullah Al Ansari. ”Dacă vrei să-ți exprimi punctul de vedere cu privire la cauza LGBT, fă-o într-o societate în care va fi acceptat. Dacă cumpărați un bilet, este pentru a participa la un meci de fotbal și nu pentru a demonstra. Așa că nu veniți să insultați o întreagă societate. Nu putem schimba legile sau religia pentru cele 28 de zile ale Cupei Mondiale”.

Exit mobile version