Site icon Editia de Dimineata

Quentin Tarantino, despre cel mai recent film al său: „Nu este un Hollywood roz”

Sursă Foto: indiewire.com

În cadrul unei conferințe de presă la care a participat recent, celebrul regizor Quentin Tarantino a admis că filmul „Once Upon a Time… in Hollywood” este lungmetrajul său cel mai personal, prin intermediul căruia a dorit să atragă atenția asupra industriei cinematografice de la sfârșitul anilor 60, care nu a fost atât de sclipitoare și roz pe cât a părut.

Nu este un Hollywood de culoare roz. Filmul prezintă o industrie în continuă schimbare, arată cum industria poate avea memorie proastă şi că poate fi aspru criticată„, a spus regizorul la o întâlnire cu presa, potrivit Agerpres.

Citește și: Brad Pitt, aplaudat de public după premiera ultimului film regizat de Quentin Tarantino

În film vor fi prezente personaje precum Bruce Lee sau Steve McQueen, dar va cuprinde și multe alte apariții emblematice, unele amuzante, altele emoționante, însă, menite să țină spectatorii cu sufletul la gură și să se îndrăgosteasă de acest film.

„Pare prinsă în timp, în ce priveşte ţinutele sau ‘look-urile sale… Aproape că nu o poţi desprinde de acele vremuri (…). Însă ceea ce era mai important pentru mine, în lipsa unui mod mai bun de exprimare, era să o aduc din nou la viaţă. Cu cât mă apropiam mai mult de personaj cu atât eram mai întristat de această femeie definită prin sfârşitul ei tragic”, a amintit el, potrivit Agerpres.

S-ar putea să fie, dar aş putea spune că toate filmele mele sunt personale: doar că învelesc conţinutul într-un anumit gen şi nu devine atât de evident (…) Faptul că se petrece în oraşul în care am crescut şi se bazează pe amintirile mele din copilărie îl face un film personal. Nu aş fi putut realiza un astfel de film fără amintirea plimbărilor pe străzile copilăriei mele. Aş putea recrea Washingtonul din 1963 doar uitându-mă la fotografii, dar aş fi un simplu privitor. Despre Los Angeles îmi amintesc cum priveam atunci la televizor sau cum ascultam radioul„, a încheiat el, potrivit Agerpres.

Citește articolul în întregime aici.

Citește și: Cinematografia pierde unul dintre cei mai buni regizori. Quentin Tarantino s-ar putea retrage din lumea filmului

Exit mobile version