Site icon Editia de Dimineata

Quest Pro vine în octombrie

Mark Zuckerberg tocmai a împărtășit vestea că următorul headset VR al companiei, probabil Quest Pro, va sosi în octombrie și au fost discutate și câteva dintre caracteristicile sale revoluționare.

Este de așteptat ca aceasta să se bazeze pe dispozitivul avansat de realitate mixtă Project Cambria, pe care Meta l-a prezentat în avanpremieră anul trecut în cadrul discursului său anual Facebook Connect.

„Pentru următorul dispozitiv care va fi lansat în octombrie, există câteva caracteristici importante”, a spus Mark Zuckerberg lui Joe Rogan, în cadrul podcastului RoadToVR .

Quest Pro

Aparent, Rogan a avut parte de ceva timp cu cel mai recent dispozitiv și a fost impresionat de cât de bine se potrivea avatarul cu expresiile sale faciale și îi urmărea ochii. Atunci când jucătorii VR se vor identifica puternic cu sinele lor virtual, se vor forma conexiuni reale, iar acesta ar putea fi un moment de schimbare a jocului pentru realitatea virtuală.

Casca Quest 2 lansată acum doi ani, dar și-a îndeplinit bine scopul, stabilind o poziție solidă pe piață și generând un interes fără precedent pentru VR. Este momentul perfect pentru a ridica miza cu un hardware mai puternic, care poate atinge niveluri mai mari de realism și interacțiune.

Tehnologia a existat deja, dar nu la o scară de piață de masă și acesta este punctul forte al Meta, aducând aceste tehnologii marginale în mainstream. Se mizează pe faptul că Meta Quest Pro va aduce performanțe grafice mult mai bune, ecrane mai luminoase cu tehnologie MiniLED sau MicroOLED, controlere îmbunătățite care nu mai au nevoie de buclele de urmărire circulară și poate chiar capacitatea de a înlocui un computer portabil.

Având în vedere că se spune că următorul headset Meta va costa peste 800 de dolari, cel puțin dublu față de Quest 2, va fi interesant de văzut ce este posibil și ce alte date vor mai apărea până în lansarea din octombrie. Acest preț ar fi fost prohibitiv în urmă cu câțiva ani, dar pare aproximativ corect pentru un headset avansat în 2022, scrie DigitalTrends.

Exit mobile version