Site icon Editia de Dimineata

Se schimbă legislația programului „Rabla electrocasnice”: vei putea cumpăra mai multe tipuri de televizoare

Printr-un proiect de ordin pus în dezbatere publică, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) vrea să modifice programul „Rabla pentru electrocasnice”, astfel încât, printre altele, să fie introduse două noi clase de televizoare și o prevedere clară privind caracterul nominal și netransmisibil al voucherelor utilizate în program. Puteți trimite opinii și sugestii până în 29 octombrie, la adrian.stefanescu@afm.ro.

După aplicarea măsurilor din proiect, se vor putea cumpăra prin „Rabla pentru electrocasnice” televizoare având cel puțin noua clasă energetică G. În prezent, se pot cumpăra televizoare având cel puțin noua clasă energetică E. Așadar, se vor putea cumpăra televizoare cu un consum mai mare de energie electrică, respectiv cele din clasele F și G. Valoarea finanțării pentru cumpărarea de televizoare va rămâne neschimbată – 400 de lei de persoană.

Prin acest proiect de ordin este vizată introducerea în ghidul de finanțare a programului a unei prevederi clare, explicite, cu privire la caracterul netransmisibil al voucherelor.

Sunt introduse prin proiect unele prevederi ce vor permite utilizarea în anul următor a sumelor rămase disponibile în cel curent și se fac mai multe alte corelări și actualizări cu prevederile inițiale ale ghidului de finanțare.

Potrivit regulilor programului, se pot cere bani pentru cumpărarea de:

 

Sesiunea din acest an a programului a avut loc în vară.

Exit mobile version