Site icon Editia de Dimineata

Radio România Muzical și Asociația SoNoRo organizează pe 3 martie cea de-a V-a ediție a Concertului de Mărțișor

Radio România Muzical și Asociația SoNoRo organizează duminică, 3 martie, la Sala Radio, cea de-a V-a ediție a Concertului de Mărțișor.

Artiștii pe care îi veți putea urmări în cadrul acestui eveniment sunt pianista Shani Diluka, violonistul Nicolas Dautricourt și violistul Răzvan Popovici, inițiatorul fenomenului SoNoRo, o platformă culturală ce include festivaluri de muzică de cameră, turnee naționale și internaționale și un amplu proiect educativ.

Într-un interviu acordat Radio România Muzical, pianista Shani Diluka vorbea despre bucuria de a putea cânta și împărtăși acest moment special.

Shani Diluka: Am venit în mai multe ocazii în București; am cântat la Ateneul Român de două sau de trei ori, de aceea aș spune că am o legătură puternică cu România, care este o țară minunată din punct de vedere muzical. Am mai participat în cadrul turneului SonORo înainte de perioada pandemiei. A fost un eveniment găzduit de Ateneu și a fost absolut fantastic, pentru că modul în care se face muzică în cadrul acestui proiect este unul profesionist, de excelență, la nivel internațional. Știu că în România există o tradiție în ceea ce privește muzica clasică, și mă gândesc la Radu Lupu, Clara Haskil și Sergiu Celibidache.

Exit mobile version