Site icon Editia de Dimineata

Raport dur al UNICEF. Copiii de 10 ani nu pot citi un text simplu

Un raport UNICEF ne arată o realitate dură.

Mai mult de jumătate dintre copiii de 10 ani din lume nu pot citi un text simplu.

Închiderile prelungite ale școlilor provocate de pandemia COVID-19 au cauzat probabil perturbări în dezvoltarea competențelor – în special pentru cei care au rămas deja în urmă și pentru țările cu venituri medii inferioare, unde este concentrat cel mai mare număr de tineri”, se arată în raportul UNICEF.

Mai puțin de trei sferturi dintre copiii cu vârste cuprinse între 36 și 59 de luni (3-6 ani) se află pe drumul cel bun din punct de vedere al dezvoltării.

La vârsta de aproximativ 10 ani, doar aproximativ jumătate dintre copii și-au dezvoltat abilitățile fundamentale de lectură”, potrivit UNICEF, citat de ziare.com.

“Mai puțin de jumătate dintre tineri sunt pe drumul cel bun pentru a obține întreaga gamă de competențe necesare pentru a se dezvolta în școală, la locul de muncă și în viață„, conform UNICEF.

În țara noastră, anul trecut, dintr-un total de 2.152.418 de tineri (cu vârste între 15 și 24 de ani), peste un milion dintre ei nu aveau competențe de învățământ secundar, adică 1.038.197 (48.2%).

sursa foto: blog.24edu.ro

Exit mobile version