Site icon Editia de Dimineata

Ratatouille 2, la București. Șobolanii papă nu doar gogoși, ci și cabluri electrice. Se antrenează țânțarii

București, Anno Domini 2021. O capitală pradă căpușelor, șobolanilor, gândacilor negri, de subsol. Se antrenează pe marginea terenului stolurile de țânțari. Pe site-ul Primăriei Capitalei găsim ”Planul de gestionare a deșeurilor din municipiul Bucuresti (2019 – 2025)”. Click pe Lista autorizatii de dezinsectie,dezinfectie,deratizare pe teritoriul Municipiului Bucuresti. 

Nu merge. Cum nu merg nici dezinsecția, nici dezinfecția, nici deratizarea în oraș. Căci nu există. Urmările se văd cu ochiul liber.

Problema gunoaielor din Sectorul 1 pare a se fi mutat la interior. Cineva a fotografiat doi șobolani în rafturile cu delicatese de panificație dintr-un magazin Mega Image de pe Mihalache. Reprezentanții magazinului admit problema, dar dau vina pe primărie.

Imaginile cu doi șobolani care mănâncă dintr-o gogoașă pe un raft cu produse de panificație dintr-un magazin din Sectorul 1 al Capitalei au devenit virale.

Reprezentanții lanțului de supermarket-uri le cer scuze clienților, printr-o postare pe Facebook,  și spun că intervin cu soluții de deratizare mai des decât prevedea legea, dar că în anumite zone sunt „foarte multe surse externe” pe care nu le pot controla.

Mega Image “acordă” scuze

„Ne dorim să acordăm scuze tuturor clienților noștri în urma incidentului neplăcut petrecut în magazinul nostru din Ion Mincu și să asigurăm pe această cale că intervenim frecvent în magazinele noastre cu soluții de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, mai ales că în anumite zone sunt foarte multe surse externe pe care nu le putem controla.

În magazinul menționat, care se află la parterul unei clădiri vechi, ultima deratizare a avut loc în cursul zilei de ieri. Pentru că ne dorim să luăm măsuri suplimentare, am închis astăzi magazinul și vom acționa cu un tratament de eradicare mai puternic. De asemenea, spațiul din magazin este și va fi în continuare igienizat după fiecare tratament pentru a asigura toate condițiile de siguranță alimentară.

În prezent, analizăm soluții de izolare completă a magazinelor de sursele externe pentru a rămâne în siguranță. Vom lua toate măsurile care țin de noi și vom monitoriza în continuare magazinele noastre pentru a preveni incidente de acest fel”, au transmis reprezentanții Mega Image.

Reacții fabuloase

Evident că la o astfel de postare reacțiile au fost pe măsură. Sunt câteva sute. Sărim peste cele ale politicienilor, ei nu au umor, se știe.

“Mickey Mouse si Minnie Mega Mouse Image” – spune J.A.

“Este doar un razboi intre corporatii ! Sa iubim pisicile !” – J.V.

“Sunt și ei suflete, de ce sunteți răi???🤣🤣” – C.A.

“Asta cu „incidentul neplăcut” e maxima.” – I.A.

“Poate mai rontzaie preturile” – L.T.

“A scos-o in oras, la o prajitura.” – R.L.

“Macar stim ca sunt bune gogosile. Se stie ca sobolanii sunt inteligenti.” – D.P.

“Sunt soareci hipsteri care vor sa epateze, altfel ar fi mâncat și ei din gunoiul de pe strada, „la fel ca orice șoarece normal”.” – P.R.

“Au tot felul de clienți ! Așa e când magazinul se adresează tuturor …” – P.L.

“Imi place raspunsul lor, mi au dat o incredere totala. Moartea oricum vine.” – A.S.

Nici nu s-au oprit bine tastaturile din comentat, că o altă știre face turul Internetului.

Semafoarele din intersecția Bulevardului Unirii cu strada Nerva Traian din București s-au defectat din cauza șobolanilor, care au ros cablurile care alimentează echipamentele. Reprezentanții Companiei Municipale Managementul Traficului București anunță că defecțiunea semafoarelor de pe Bulevardul Unirii a fost provocată de rozătoare.

Semafoarele din intersecția Bd. Unirii cu Str. Nerva Traian s-au defectat, fapt care a condus la îngreunarea traficului rutier. (…) Echipa tehnică a Companiei Municipale Managementul Traficului București a fost solicitată pentru remedierea problemei. S-a constatat că defecțiunea s-a produs din cauza rozătoarelor care au adus pagube cablajului aferent semaforizării”, au anunțat reprezentanții companiei municipale.

La 19 mai, Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea finanțării acțiunilor de deratizare și dezinsecție în anul 2021. Costul total pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție va fi de 16,7 milioane de lei. Va fi, când va fi.

La 8 iunie, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în Capitală, iar tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor au loc în tot Bucureștiul, începând de la periferie spre centru.

Acum, din două, una: ori porția e diluată, ori angajații au început cu propriile curți și scări de bloc, ori s-a greșit substanța, și e una hrănitoare, nu ucigătoare.

Deocamdată, cântați cu noi:

Doi șo-bo-lani

Se le-gă-nau

Pe o pânză de pă-iaaaan-jen

Autori: Sebastian Eduard/Marina Constantinoiu
Sursa foto: pixabay.com

 

Exit mobile version