Site icon Editia de Dimineata

Războiul din Ucraina: Megastarul pop rus Alla Pugaciova condamnă conflictul în termeni categorici 

Pentru a înțelege această informație, trebuie să știi cine este Alla Pugaciova în Rusia.

Și nu cred că există vreo comparație care poate fi făcută în România. Numiți cel mai în vogă artist român și multiplicați cu 10, și tot nu cred că veți ajunge la dragostea și respectul cu care e privită Alla Pugaciova acolo.

Ei bine, cea mai populară cântăreață din Rusia, din toate timpurile, Alla Pugaciova, a cerut autorităților ruse să fie declarată „agent străin”, în semn de solidaritate cu soțul ei, Maksim Galkin, care militează intens împotriva războiului din Ucraina, scrie BBC.

Și el o vedetă din showbiz, Maksim Galkin a fost catalogat vineri drept „agent străin” după ce a condamnat atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Pe rețelele de socializare, Pugaciova l-a numit pe soțul ei „un adevărat patriot rus incoruptibil, care dorește… să se pună capăt morții băieților noștri pentru scopuri iluzorii”.

Ea a mai spus că „scopurile iluzorii” ale Kremlinului în Ucraina „fac din țara noastră o paria și din viața cetățenilor noștri una extrem de dificilă”.

Galkin, comediant, prezentator de televiziune și cântăreț, și-a dorit „prosperitate pentru patria sa, pace, libertate de exprimare”, a adăugat ea.

Șocant

Afirmațiile ei trebuie că au stârnit fiori la Kremlin. În termeni de popularitate, Pugaciova este cea mai mare personalitate care a vorbit până acum împotriva războiului.

Artemi Troitski, o figură importantă a muzicii rusești, care a părăsit țara în 2014 din cauza opoziției sale față de Vladimir Putin și care trăiește acum în Estonia, a declarat pentru BBC că intervenția lui Pugaciova este una semnificativă.

„Alla Pugaciova este cea mai mare vedetă pop din Rusia din ultimii aproape 50 de ani”, a spus el.

„Faima ei este monumentală și este o figură legendară. Cred că este un lucru pe care mulți oameni se așteptau ca ea să îl facă de ceva timp, deoarece soțul ei, Maksim Galkin, a făcut deja declarații împotriva războiului de mai multe ori și cu câteva luni în urmă”.

„Cred că aceasta este prima ei declarație politică puternică din istorie și acest lucru în sine, desigur, este destul de șocant pentru oamenii din Rusia. Cred că nu este singura care ar putea schimba opinia publică. Greșelile evidente ale armatei ruse și ofensiva armatei ucrainene și înrăutățirea situației economice și așa mai departe, toți acești factori ei lucrează împotriva lui Putin și împotriva războiului”.

„Dar cred că din punct de vedere moral și emoțional această declarație a lui Alla Pugaciova este poate unul dintre cele mai puternice eforturi în aceste direcții.”

Exit mobile version