Site icon Editia de Dimineata

Recomandare. “Între aceste ziduri blestemate”. O reinterpretare gotică a romanului Jane Eyre de Charlotte Bronte

Între acele ziduri blestemate  este romanul de debut al autoarei americane Lauren Blackwood și alegerea Clubului de lectură al lui Reese Witherspoon pe 2021. Cartea a fost recent publicată de Editura Trei în colecția Young Fiction Connection.

„O lectură perfectă pentru cei care iubesc poveștile misterioase, genul romance și suspansul“, cum spune Booklist, în timp ce Ms. Magazine apreciază că este „un roman în care se împletesc tradiții oculte cu o poveste de iubire nemuritoare.“

Subiect

Andromeda este o debtera – o exorcistă instruită să alunge Marele Deochi din casele blestemate. Dar mentorul ei a dat-o afară înainte să-și poată obține licența. Acum singura ei speranță este să găsească un Patron – un individ bogat, cu multe relații, care să garanteze pentru calitățile sale. Când Magnus Rochester, un moștenitor tânăr și chipeș, îi propune să o angajeze, Andromeda acceptă fără ezitare. Nu contează că Magnus e crud, provocator și excentric, că în contractul lor există o mulțime de reguli ciudate și că zece debtera au renunțat la slujba aceasta înaintea ei. Dacă vrea să-și câștige existența, Andromeda nu are de ales. Curând însă își dă seama că e o slujbă periculoasă, cu Manifestări înfiorătoare la tot pasul și că Magnus are o mulțime de secrete. Dacă rămâne, e foarte probabil să o aștepte moartea, dar nu vrea cu niciun chip să-l lase pe Magnus să-și împlinească singur destinul blestemat, fiindcă Andromeda s-a îndrăgostit de el fără speranță.

Roman gotic

Între acele ziduri blestemate de Lauren Blackwood este o reinterpretare gotică a romanului Jane Eyre de Charlotte Bronte și o urmărește pe Andromeda în timp ce își începe angajarea la conacul excentricului Magnus Rochester. O forță misterioasă numită „ochiul rău” bântuie conacul, manifestându-se sub diferite forme și terorizându-i pe locuitorii săi. Sarcina Andromedei este să curețe casa de aceste manifestări și să-l elibereze pe Magnus de blestemul său, proces în timpul căruia ea se îndrăgostește de el. Blackwood creează o eroină rezistentă și, de asemenea, introduce conversații convingătoare despre ce înseamnă să fii afectuos prin prisma religiei, paternității și prieteniei.

Un amestec de ficțiune gotică, romantism și religie, toate împachetate într-un roman pentru tinerii cititori. Volumul  are un ritm rapid, cu mize mari, complot bine construit și dialoguri amuzante între personaje. Cartea este un comentariu despre religie și forțele răului, o odă adresată relației tată-fiică și povestea unei relații de dragoste dulci și drăgălașe.

Lauren Blackwood este o scriitoare americană de origine jamaicană, care scrie romane ce împletesc genurile fantasy și romance, adresate cititorilor de toate vârstele. Când nu scrie, este fizioterapeută și violonistă, fiindcă nu se poate hotărî să aleagă o singură carieră. Locuiește în Virginia, SUA.

Exit mobile version