Site icon Editia de Dimineata

Recomandarea medicului: Trei remedii naturiste pentru tuse

Chiar dacă vremea rece, de toamnă, încă nu și-a făcut simțită prezența, în zona noastră, cel puțin, odată cu reîntoarcerea elevilor în școli și intrarea în colectivitate, au apărut deja viroze și alte tipuri de „răceală”.

Deseori, acestea vin „la pachet” cu tusea, care poate fi de mai multe tipuri. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, în deja binecunoscuta serie „Bine de știut!”, ce cuprinde recomandări și sfaturi pe diferite subiecte, transmit informații despre trei remedii naturiste, în funcție de tipul de tuse.

Tusea este un reflex natural care ajută la curățarea căilor aeriene. Indiferent dacă este seacă sau productivă, o putem ameliora fie cu soluții medicamentoase, fie cu remedii naturiste.

„Tusea seacă nu produce flegmă și se manifestă adesea prin spasme, provocând senzația de nod în gât. Poate fi însoțită și de alte simptome, cum ar fi durerea în gât, secrețiile nazale, senzația de arsură/zgârietură în gât.

Tusea acută poate fi cauzată de alergeni sau infecții, adesea fiind declanșată de laringită, bronșită sau pneumonie. O tuse prelungită, cronică, ce apare mai ales în timpul nopții sau dimineața, poate fi un simptom al astmului.

Scaiul vânăt (Eryngium planum)

Cunoscut în popor și ca «buruiana de cârtițe», «mărăcine» sau «buruiana zmeului», este un eficient antitusiv, expectorant, diuretic și antiinflamator, benefic în caz de infecții ale căilor respiratorii superioare și tuse convulsivă, fiind și un ingredient comun în amestecurile de ceai și siropuri.

Ciuboțica cucului (Primula veris)

Are efect antiinflamator, febrifug și expectorant. Calmează tusea persistentă și ajută la eliminarea secrețiilor vâscoase.

Toporașul (Viola adorata)

Calmează tusea și este un foarte bun expectorant. Poate fi folosită pentru a trata atât bolile respiratorii acute, cât și pe cele cronice”, se arată într-o postare pe Facebook a reprezentanților spitalului.

Totodată, aceștia atrag atenția ca în caz de sarcină sau alăptare, înainte de utilizare, să se ceară sfatul medicului.

Exit mobile version