29 noiembrie 2023, 1:27

Record mondial obținut de fântânile de pe Bulevardul Unirii

 Fântânile din București , reproiectate de Apa Nova București, realizate de 44 de fântâni independente, sunt amplasate pe complexul de fântâni „Piața Unirii” , construit de om, de 1,4 km (1586,0 m) în fața Palatului Parlamentului, cea mai mare clădire administrativă din lume , sunt cel mai lung sistem coregrafic de fântâni , potrivit World Record Academy.

Recunoșterea pe plan internațional al celebrelor fântâni vine la mai bine de un an, de când Primăria Capitalei a remodernizat și repus în funcțiune întreg ansamblul. Până în prezent, au avut loc 70 de show-uri “Simfonia Apei”, la care au asistat peste 219.000 de turişti şi bucureşteni, potrivit unui comunicat al Apa Nova citat de știrileprotv.ro.

Ansamblul de fântâni de pe Bulevardul Unirii a fost construit la sfârștitul anilor 1980 și reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1,4 km), cu o suprafaţă a apei de 16.200 metri, unic prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

Mai mult decât atât, în anul 2018, atunci când s-a început remodernizarea fântânilor mai multe companii renumite la nivel internațional precum și arhitecţi, muzeografi, specialişti în divertisment cu apă şi design audio video au făcut parte din echipa de proiect.

Sursă Foto: Hotnews.ro

Când să vizitați fântânile de pe Bulevardul Unirii

În perioada iunie-iulie: De la 21:30
În perioada august: De la 21:00
În perioada septembrie-octombrie: de la 20:30

* arată datele se pot modifica în funcție de condițiile meteorologice. Pentru informații în timp real pentru fiecare spectacol, urmați pagina de Facebook Simfonia Apei .

Sursă Cover Foto: Hotnews.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol