Site icon Editia de Dimineata

Regele Mihai are un bust la Londra

Majestatea Sa Margareta şi Ambasadoarea României în Regatul Unit și Irlandei de Nord, Laura Popescu, au dezvelit în curtea Ambasadei României, la Londra, bustul Regelui Mihai.

Evenimentul este dedicat celebrării a 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai.

Regele Mihai a avut legături strânse cu Familia Regală britanică, fiind rudă cu Regina Elisabeta a II-a și a trăit în Marea Britanie timp de șase ani din 1950.

Regele Mihai este singurul monarh străin care are şi blazonul aşezat la loc de cinste în capela privată a Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii, onoare pe care i-a acordat-o în 2012, arată stiri.tvr.ro.

Acesta a avut în Marea Britanie o fermă unde împreună cu Regina Ana creșteau găini şi legume. Astfel și-au întreţinut familia aflată în exil.

„Regele Mihai a fost pur şi simplu excepţional. Puterea sa, demnitatea sa, fibra sa morală, devotamentul faţă de poporul său au lăsat o amprentă imensă şi inspiraţie asupra multor generaţii de români. El a fost stră-strănepotul Reginei Victoria şi nepotul Reginei Maria a României, care s-a născut în Familia Regală Britanică, în Kent”, a declarat Laura Popescu, Ambasadorul României la Londra.

Bustul Regelui Mihai din Londra este realizat de artistul plastic Valentin Tănase.

sursa foto: rfi.ro

Exit mobile version