Site icon Editia de Dimineata

Regelui Charles al Marii Britanii i-au fost prezentate primele bancnote pe care apare chipul său

Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii i-au fost prezentate primele bancnote cu chipul său de către guvernatorul Băncii Angliei.

La ceremonia de la Palatul Buckingham a fost prezentă și casiera-şefă a Băncii Angliei, a cărei semnătură apare pe toate bancnotele.

Conform Agerpres, care citează DPA, suveran britanic ar fi apreciat că bancnotele sunt „foarte bine concepute” şi şi-ar fi exprimat surprinderea că este abia al doilea monarh care apare pe bancnotele britanice.

Elisabeta a II-a, primul monarh britanic înfățisat pe o bancnotă

Anterior, mama lui Charles, regina Elisabeta a II-a, a fost primul suveran britanic căreia i s-a acordat onoarea de a apărea, în 1960, pe bancnota de o liră sterlină.

Noile bancnote, făcute din poliester și cu chipul lui Charles al III-lea, vor intra în circulaţie în mod gradual începând cu data de 5 iunie și, o vreme, vor circula în paralel cu vechile bancnote.

În 2022, la câteva luni după ce a urcat pe tron, Monetăria Regală a Marii Britanii a început să bată și să pună în circulație primele monede cu profilul Regelui Charles.

Exit mobile version