Site icon Editia de Dimineata

Regina Danemarcei despre Vladimir Putin:”Nu am văzut niciodată ochi atât de reci”

Regina Margareta II a Danemarcei este una dintre personalitățile istorice ale Europei. Primul suveran danez de sex feminin are 82 de ani și este regină din 1972. De-a lungul domniei sale s-a întâlnit cu numeroase personalități sau cu șefi de stat.

Unul dintre aceștia a fost Vladimir Putin.

Regina a vorbit, recent, despre cele două întâlniri pe care le-a avut cu președintele rus Vladimir Putin în urmă cu aproximativ un deceniu, într-un interviu direct acordat unui ziar danez, scrie TheLocal.dk.

Atunci când regina Margrethe s-a întâlnit cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în 2011 și 2014, nu a avut o impresie pozitivă despre acesta.

„Îmi amintesc că m-am gândit că nu era plăcut. Nu am văzut în viața mea niște ochi atât de reci„, a declarat regina într-un amplu interviu acordat ziarului de mare tiraj Weekendavisen.

În 2011, regina Margrethe s-a aflat într-o vizită de stat în Rusia împreună cu prințul Henrik. La acea vreme, Vladimir Putin era prim-ministru, iar gazda oficială era președintele de atunci, Dmitri Medvedev.

Trei ani mai târziu, ea s-a întâlnit din nou cu Putin în legătură cu comemorarea a 70 de ani de la debarcarea din Normandia, în Franța, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul interviului, regina a declarat că urmărește îndeaproape războiul din Ucraina, care a început în urmă cu aproape un an, în urma invaziei Rusiei.

Ea a spus că este încântată că Kievul va primi tancuri donate de țările aliate.

„Putin a crezut că poate diviza toată Europa, dar ne-a făcut să rămânem uniți. A însemnat ceva faptul că am putut fi cu toții o populație care a spus: „Nu, acest lucru nu poate fi corect”.”, a spus regina.

Exit mobile version