Site icon Editia de Dimineata

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost primul suveran care a trimis un e-mail

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii | Sursa foto: documentarytube.com

Printre numeroasele recorduri atinse de Regina Elisabeta a II-a, care a murit la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani petrecuți pe tronul Angliei, se numără diferite premiere în materie de tehnologie.

Nu numai că încoronarea ei – în 1953 – a fost transmisă în direct la televizor în Regatul Unit, dar a fost și prima care a „experimentat” noile mijloace de comunicare și transport care apăreau în istorie.

Regina s-a înscris pe rețelele de socializare cu profilul „The Royal Family”. De asemenea, îi este dedicat unul dintre primele „reality” din istorie, un documentar difuzat în 1969 la BBC, care povestea „din culisele” Palatului Buckingham.

Astfel, nu este de mirare că Elisabeta a II-a a fost prima suverană care a trimis un e-mail cu Arpanet, rețeaua militară de comunicații creată de SUA, precursoare a Internetului.

Pe 26 martie 1976, a fost în vizită la Royal Signals and Radar Establishment, un centru de cercetare în telecomunicații din Malvern, Anglia, pentru „a boteza” conexiunea.

Informaticianul britanic Peter Kirstein a fost cel care a creat contul de e-mail, alegând numele de utilizator „HME2” (Her Majesty Elizabeth), de la care a trimis primul e-mail.

Există o fotografie, făcută chiar de Kirstein, care imortalizează momentul istoric, notează people.com, care și publică fotografia.

Mesajul anunța sosirea unui nou limbaj de programare și era intitulat „Un mesaj de la Majestatea Sa Regina” și semnat cu un informal „Elizabeth R”, același nume pe care Regina l-a folosit de atunci în comunicarea sa digitală.

Sursa foto: YouTube

Exit mobile version