Site icon Editia de Dimineata

Remedii pentru orașele României. Conferința ‘Smart Cities of Romania 2017’

Orașele României trebuie să se dezvolte, să devină mai inteligente, însă acest lucru necestită eforturi din partea autorităților, dar și un cadru în care toate planurile să fie dezbătute.

În acest sens, are loc conferința Smart Cities of Romania 2017, un maraton al soluțiilor și bunelor practici în domeniul orașelor inteligente, relatează site-ul oficial al evenimentului.

Ce este un oraș inteligent?

Orașul inteligent este cel care se preocupă de eficientizarea aspectelor legate de transport, securitate, managementul energiei, nivelul de poluare, calitatea serviciilor sociale şi de sănătate și durabilitate.

Piața orașelor inteligente este în creștere exponențială. Această cerere deschide o piață segmentată pentru orașe inteligente. Orașele inteligente reprezintă un nou stil de oraș care oferă creștere durabilă și care este conceput pentru a încuraja activitățile economice sănătoase, care reduc impactul asupra mediului, îmbunătățesc calitatea vieții locuitorilor.

Ne-am propus să organizăm aceste evenimente care să evidențieze modul în care tehnologia și inovarea vor permite apariția orașelor inteligente de mâine. Vă propunem să dezbatem împreună câteva subiecte de actualitate privind dezvoltarea durabilă și eficiența energetică, securitatea cibernetică și confidențialitatea datelor, rețelele inteligente (de energie, de comunicații, de apă etc.) și sistemele inteligente de transport.”, prezintă organizatorii.

Conferința Smart Cities of Romania 2017

Se anunță a fi un eveniment dedicate orașelor inteligente din România, și se adresează tuturor instituțiilor, companiilor și persoanelor implicate în promovarea și materializarea conceptului Smart City pe plan local, prin proiecte concrete.

Evenimentul face parte dintr-un ciclu de expo-conferințe naționale organizat de către Asociația Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Organizația Romana pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport (ITS SA), Comitetul Național Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) și ITS Events Management.

Aflat la a treia ediție, anul acesta se vor aborda două teme principale: Smart Governance for Smart Citizens și Electromobility and connectivity projects in Romania.

Exemplele anului 2016

Anii anteriori au participat 27 de instituții publice, 10 asociații profesionale, antreprenoriale și patronale, 30 de companii internaționale și locale și peste 1000 de specialiști din diverse domenii, precum urbanism, construcții, IT&C, mediu universitar etc.

Anul trecut,  proiectele de Smart Lighting și Smart Parking realizate de ZTE au fost printre cele mai interesante, dar și cu sistemul de management inteligent al traficului implementat de Swarko. Alte companii, au propus proiecte realizate pe plan internațional, dar care se pot aplica și pe plan local, aceste companii fiind: Huawei, Siemens, AP Systems și Hikvison.

De asemenea, au participat și reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regionala București-Ilfov, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, ai Primăriei Municipiului București și ai Ligii Studenților Electroniști.

«Smart Cities of Romania» a reușit prin abordarea pragmatică a problematicii orașelor inteligente și implicarea activă a instituțiilor administrației centrale și locale și a organismelor de reglementare să își consolideze statutul de cel mai relevant eveniment dedicat soluțiilor «smart» la nivel național. Diversitatea tematicilor, tratate dintr-o perspectiva integrată, nivelul ridicat al specialiștilor invitați, structura interactivă și prezența numeroasă în cadrul expoziției au permis evenimentului să depășească stadiul abordărilor teoretice și să ofere informații acționabile și soluții concrete, cu adevărat utile comunităților locale care doresc să devină «inteligente»„, este concluzia organizatorilor.

[Sursă imagine: romaniasmartcities.ro]

Exit mobile version