Site icon Editia de Dimineata

Republica Moldova anulează parada de 9 Mai

În acest an, în Republica Moldova nu va mai exista o paradă de 9 Mai, însă se vor desfășura mai multe evenimente pentru a-i comemora pe cei căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a anunțat președinta Maia Sandu, precizând că „cei care își propun să destabilizeze situația vor fi sancționați”, scrie stiri.md.

„Parada nu se organizează în Republica Moldova de 9 Mai. Se pot organiza tot felul de mitinguri, evenimente pașnice, comemorarea celor care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus Maia Sandu.

Întrebată în cadrul unei emisiuni tv dacă există pericole pentru securitatea națională legate de data de 9 Mai, președinta țării a răspuns:

„Am auzit tot felul de planuri pe care le-au anunțat. Forțele de ordine trebuie să fie la datorie și să mențină ordinea. Dar cei care își propun să destabilizeze situația trebuie să știe că vor fi sancționați”.

Autoritățile de la Tiraspol au decis și ele să anuleze tradiționala paradă militară de 9 Mai, a transmis publicația moldovenească Newsmaker.

Astfel că biroul de presă al liderului regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski, a declarat că o astfel de adunare populară nu ar fi deloc sigură, ținând cont de exploziile puternice din ultimele zile.

 

Exit mobile version