Site icon Editia de Dimineata

Rețeaua socială a pensionarilor. Nu, nu este Facebook

O nouă rețea de socializare, susținută de Asociația Americană a Persoanelor Pensionate (AARP), își propune să aducă seniorii împreună, concentrându-se pe discuții în jurul intereselor lor comune. În timp ce unii ar putea glumi că Facebook este deja rețeaua socială pentru seniori, noul efort își propune să ofere o comunitate în mod explicit americanilor în vârstă care doresc să se conecteze între ei.

Senior Planet Community este rețeaua creată de Senior Planet, o organizație nonprofit afiliată și parțial finanțată de AARP.

Abordarea rețelei de socializare este o reîntoarcere la primele zile ale serviciilor online, cu panouri de mesaje centrate pe subiecte precum grădinărit, fitness și fotografie. Senior Planet Community este complet necomercial, fără publicitate sau taxe.

Senior Planet a început să ofere cursuri de tehnologie în persoană la un centru pentru seniori din New York. S-a extins la patru centre înainte de pandemie și apoi s-a mutat către cursuri online, rețeaua socială evoluând din acest demers.

Tom Kamber, director executiv la Senior Planet, a spus că obiectivele inițiale sunt modeste:

„Cred că, în cele din urmă, ar fi grozav dacă am avea un milion de oameni. În acest moment, aș fi foarte fericit să am 100.00 de oameni care o folosesc temeinic.”

Foto: Senior Planet

Exit mobile version