Site icon Editia de Dimineata

Retrospectiva Anonimul, la Bucureşti. Ce filme vom vedea?

O parte dintre filmele proiectate la a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul de la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), între care şi cele premiate, pot fi vizionate în cadrul retrospectivei de la Bucureşti, care va avea loc între 28 septembrie şi 3 octombrie.

Dacă la Sfântu Gheorghe a putut fi vizionat, în avanpremieră mondială, lungmetrajul biografic „Respect”, despre viaţa cântăreţei Aretha Franklin, retrospectiva de la Bucureşti aduce o altă premieră.

The French Dispatch

Este vorba de lungmetrajul „The French Dispatch”, inclus în competiţia Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta, va rula în finalul retrospectivei.

Filmul lui Wes Anderson, cu Bill Murray, Tilda Swinton, Adrien Brody, Benicio Del Toro şi Timothee Chalamet, nu va fi lansat în cinematografele din ţară, potrivit organizatorilor.

„The French Dispatch” spune povestea unui săptămânal care acoperă subiecte de politică, artă şi gastronomie. Este o declaraţie de dragoste pentru jurnalism, plasată într-un avanpost al unui ziar american într-un oraş francez fictiv de secol 20. Murray joacă rolul unui redactor devotat unui grup de scriitori expatriaţi, care trebuie să îşi asambleze ultima colecţie de povestiri.

Alte filme

Din programul retrospectivei fac parte „După 40 de zile”, de Andrei Gruzscniczki, „Lebensdorf”, de Vali Hotea, „Întregalde”, de Radu Muntean, „Câmp de maci”, de Eugen Jebeleanu, şi „Neidentificat”, de Bogdan George Apetri, care a fost recompensat cu Trofeul Anonimul 2021.

Între lungmetrajele străine prezentate la ediţia de anul acesta se află „Land”, de Robin Wright, şi „Quo Vadis, Aida?”, de Jasmila Zbanic.

Proiecţiile vor avea loc la Arcub şi Cinema „Elvire Popesco”, dar şi în curtea Institutului Francez din Bucureşti.

Programul complet poate fi consultat pe site-ul festival-anonimul.ro.

Exit mobile version