Site icon Editia de Dimineata

REUTERS Exclusiv: Rușii și ucrainenii s-au întâlnit în Emirate pentru anumite negocieri

Reprezentanții Rusiei și Ucrainei s-au întâlnit săptămâna trecută în Emiratele Arabe Unite pentru a discuta despre posibilitatea unui schimb de prizonieri de război care ar fi legat de reluarea exporturilor rusești de amoniac, care merg în Asia și Africa, prin intermediul unei conducte ucrainene, au declarat trei surse Reuters care au cunoștință despre întâlnire.

Sursele au declarat că discuțiile au fost mediate de statul arab din Golf și nu au inclus Națiunile Unite, în ciuda rolului central al ONU în negocierea inițiativei în curs de desfășurare de a exporta produse agricole din trei porturi ucrainene de la Marea Neagră. Amoniacul este folosit pentru fabricarea îngrășămintelor.

Cu toate acestea, discuțiile au ca scop eliminarea obstacolelor rămase în inițiativa extinsă săptămâna trecută și reducerea penuriei mondiale de alimente prin deblocarea exporturilor ucrainene și rusești, au adăugat ei.

Reprezentanții ruși și ucraineni au călătorit în capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, la 17 noiembrie, unde au discutat despre posibilitatea de a permite Rusiei să reia exporturile de amoniac în schimbul unui schimb de prizonieri care ar urma să elibereze un număr mare de prizonieri ucraineni și ruși, au precizat sursele.

Reuters nu a putut stabili imediat ce progrese au fost înregistrate în cadrul discuțiilor.

Exit mobile version