Editia de Dimineata

Revin problemele în Marea Britanie. Gradul de infectare în rîndul elevilor este foarte mare

Revin problemele în Marea Britanie, în ultima săptămână înregistrîndu-se cel mai mare număr de noi cazuri de Covid-19 după luna iulie. Trendul ascendent al pandemiei este astfel confirmat.

Conform datelor oficiale, 333.465 de persoane au fost confirmate cu Covid-19 în Marea Britanie în ultima săptămână, cu 15% mai multe faţă de săptămâna anterioară, când au crescut cu 12%.

Deşi vaccinarea şi îmbunătăţirea tratamentelor au redus semnificativ rata mortalităţii din valurile de infectări anterioare, sistemul sanitar britanic începe să simtă presiunea noului val, iar rata deceselor este peste cea din celelalte ţări vest-europene.

Actualul val de infectări este atribuit de specialişti unui cumul de factori, printre care lipsa restricţiilor, scăderea imunităţii celor mai vulnerabili care au fost vaccinaţi foarte devreme la începutul anului şi ratei reduse de vaccinare a adolescenţilor.

Problema este acum în școli

Cea mai ridicată rată a infectărilor se înregistrează în prezent în Marea Britanie în rândul copiilor, peste 8% dintre elevii cu vârste între 11 şi 16 ani fiind infectaţi la jumătate lunii octombrie şi 3,8% dintre cei cu vârste între 2 şi 11 ani, faţă de 1,79% pe ansamblul populaţiei, relevă cele mai recente date ale biroului naţional de statistică.

Dacă ar fi să “traducem” în formele cu care suntem noi obișnuiți, 8% este corespondentul unei incidențe la noi de 80 la mie.

Autorităţile de la Londra speră însă că vacanţa şcolară de săptămâna viitoare va conduce la o scădere a numărului infectărilor.

În pofida recomandărilor propriilor săi consilieri, premierul Boris Johnson se împotriveşte acum din nou introducerii unor măsuri antiepidemice, la fel cum a procedat în trecut când a decis în cele din urmă să adopte astfel de măsuri abia atunci când situaţia sanitară se degradase considerabil.

Exit mobile version