Site icon Editia de Dimineata

Rezultate dezastruoase la simularea Evaluarea Națională. În schimb, ChatGPT a trecut examenul

Rezultate dezastruoase la Evaluarea Naţională. Peste 40% dintre elevii clasei a 8-a au luat note sub 5 la Matematică, iar aproape 25% au luat note sub 5 la Limba română.

Practic, un elev din 4 a luat mai puţin de 5 la Limba Română, iar la Matematică raportul este de unul din 3.

Procentul celor care au primit 10 este de sub 1%. Aceste note vin în contextul unor subiecte uşoare.

Aceste note vin în contextul unor subiecte uşoare, spun specialiştii în educaţie.

Marian Stas, Expert în Educaţie: „Dezastruoase, elevii sunt dezinteresați, elevi care nu ştiu, meditaţii, bani aruncaţi în vânt etc”.

Notele obţinute nu se trec în catalog, însă vor fi fianalizate în fiecare unitate de învăţământ. Anul acesta în clasa a8-a sunt înscrişi puţin peste 177 de mii de elevi dintre care 13 mii nici nu au vrut să susţină aceste simulări.

În schimb, chatbot-ul bazat pe inteligență artificială Chat GPT a promovat simularea Evaluării Naționale. A păcălit profesorii și a luat „notă de trecere”.

După ce a trecut examene prestigioase din Statele Unite precum examenul de intrare în barou sau examene de intrare la medicină, Chat GPT a trecut și de simularea Evaluarii Naționale.

În cadrul unui experiment realizat de Euronews, Chat GPT, o inteligență artificială de prezicere a textului,  a „participat“ la simularea de anul acesta a Evaluării Naționale la Limba și literatura română.

În cadrul testului, Chat GPT-4, ultima variantă a programului, a primit fiecare cerință, a rezolvat-o, după care răspunsurile au fost introduse într-un document Word.

Exit mobile version