Site icon Editia de Dimineata

Riscul de deces în Texas a fost de 40 de ori mai mare în rândul celor nevaccinați

Oamenii nevaccinați riscă incomparabil mai mult să se îmbolnăvească sau să moară de Covid decât cei care și-au primit dozele, arată un raport al Texas Department of State Health, preluat de The Washington Post.

Dintre cele 29.000 de decese asociate cu COVID din acea perioadă din Texas (populație: 29 milioane în 2019), peste 85% au survenit la cei nevaccinați, 7% la cei vaccinați parțial și aproape 8% la cei vaccinați complet.

Numerele arată cât de mare a fost riscul în acest an pentru persoane nevaccinate. În toate grupele de vârstă, cei nevaccinați au avut o probabilitate de 40 de ori mai mare să moară decât cei vaccinați; iar probabilitatea de îmbolnăvire, de 45 de ori mai mare.

Rata de infectare la 100.000 de locuitori printre cei nevaccinați a fost de 14.196,6 față de 315,9 la cei vaccinați complet; iar rata deceselor a fost de 463,7 față de 11,6.

Dr. Bhavna Lall, profesoară la University of Houston College of Medicine, a spus: „Trebuie să fim conștienți că boala face ravagii în alte părți ale lumii – Europa are un vârf de cazuri acum – și dacă nu vom avea mai mulți oameni vaccinați în America suntem încă expuși riscului. Nimeni nu vrea să mai treacă repetat prin acele vârfuri.”

Exit mobile version